You’ll never get to heaven if you’re scared of getting high

Press play.

Cu imaginile ce deschid filmul Suicide Squad în minte, am ajuns la cursul de air yoga la care visam deja de câteva săptămâni.

Am primit cu mult entuziasm confirmarea telefonică şi am numărat orele până am ajuns la sala aflată chiar în una dintre zonele mele preferate: în proximitatea Ateneului Român. Eram deci la o străduţă şi câteva trepte distanţă de clasa la care aveam să îmi forţez limitele sau mai bine zis, să descopăr (aici vine clişeul) că ele sunt…imaginare.

În privinţa background-ului meu, trebuie să spun că relaţia mea cu yoga a avut un debut dificil. Elemente care NU au contat: condiţia fizică, felul în care mi-am impus să mă concentrez şi (aici intervine groaza) SĂ NU MĂ GÂNDESC LA NIMIC. Prima mea clasa a fost un eşec, eu am fost hotărâtă să uit experienţa şi să îmi continui în stil barbar antrenamentele cu greutăţi (#Bswidsom).

Şi totuşi…patru instructori şi doi ani mai târziu, iată-mă în postura în care nu sunt doar o practicantă entuziastă (aici se cuvine să inserăm totuşi cuvinte despre pauzele lungi şi dese), dar încercând şi un upgrade la varianta clasică: un antrenament amuzant, similar cu o întoarcere la copilărie şi la momentele la care visam cu ochii deschişi la acrobaţii şi spectacole. Odată ajunsă în sală, acrobaţiile zilnice executate pe tocuri au fost înlocuite de acrobaţii reale, pe care le-am executat desculţă (the joy!!!). Frica a fost uitată, uitate au fost adesea şi momentele în care trebuia să revin cu picioarele pe pământ, zâmbetul a fost prezent în permanenţă.

Balansul uşor al leagănului, muzica, pregătirea pentru elementele complexe, găsirea echilibrului pentru fiecare postură şi nu în ultimul rând, indicaţiile şi răbdarea lui Mircea -iată ingredientele care au contribuit la conturarea unei experienţe inedite.

Pe scurt: dacă şi tu eşti de părere că reticenţa nu îşi mai are locul într-o lume care oferă atâtea posibilităţi, dacă îţi place sportul, dacă vrei să scapi de rutină după o zi lungă din timpul săptămânii sau dacă vrei să încerci pur şi simplu ceva nou şi fun, poţi rezerva o sedinţă demo aici – http://www.airyoga.ro/.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Reply to “You’ll never get to heaven if you’re scared of getting high”

  1. […] explic abia acum atracţia mea către orice liant al bunăstării: pasiunea mea pentru yoga – disciplina care te învaţă să fii în prezent, iubirea mea pentru muzică şi mecanismele […]

Leave a Reply